Εκδήλωση για τη γέννηση του Κωστή Παλαμά, 13 Ιανουαρίου 2020

Submitted by kpalamas on Wed, 01/15/2020 - 12:35

Τη Δευτέρα 13 Ιανουρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση για την ημέρα γέννησης του ποιητή και η παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Καρνάρου "Η Πάτρα και ο εθνικός μας Ποιητής".

Το κοινό που γέμισε τους χώρους του σπιτιού του ποιητή παρακολούθησε με ενδιαφέρον την παρουσίαση του βιβλίου από τον φιλόλογο-λυκειάρχη Φώτη Δμητρόπουλο και τις εισηγήσεις του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μάγνη " Η πόλη και το σπίτι" και της αρχιτέκτονος Χαράς Γιαννοπούλου-Παπαδάτου "Η σημασία της Οικίας του ποιητή στην εξέλιξη του ιστού της πόλεως.

Το μέλος της Στέγης Γραμμάτων  Κωστής Παλαμάς Στεφανοπούλου Σοφία μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου Αθανάσιου Στεφανόπουλου και τον πρόλογό του στην έκδοση.

Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Τζανάκος και Π. Ψωμάς, ο πρώην αντιδήμαρχος Α. Σκαρμέας.

Η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας Λεωνίδα Μαργαρίτη για την προσφορά του αρχείου του και την συμβολή του στην έκδοση του βιβλίου.

 

 

Tags
Επισυναπτόμενα